Cine suntem

Home / Cine suntem

New Strategy Center este un ONG care asigură un cadru de dezbateri pentru subiecte de maximă importanță pentru România, mai ales în domeniile în care țara noastră ar trebui să fie un furnizor/hub regional, precum și să substanțieze parteneriatul strategic cu SUA.
Membrii săi sunt cetățeni implicați activ în proiecte care pot duce la schimbarea în bine a României.

New Strategy Center este un laborator de idei și proiecte strategice în domeniile importante din perspectiva intereselor naționale. Ne dorim să strângem în jurul New Strategy Center oameni de valoare, cu o solidă experiență profesională, care susțin valorile euro-atlantice, care cred în șansa României de a-și schimba statutul și locul în cadrul comunității euro-atlantice.

New Strategy Center propune spre dezbatere teme relevante pentru interesele naționale, atât din perspectiva amenințărilor la adresa securității naționale, cât și din cea a oportunităților pentru dezvoltarea economică a țării. O temă importantă este legată de securitatea țării noastre și securitatea Regiunii Extinse a Mării Negre, precum și a spațiului balcanic, zone unde România are interese evidente.

Apărarea, legătura dintre modernizarea armatei și dezvoltarea industrială, securitatea energetică, provocările legate de amenințările hibride, securitatea cibernetică, securitatea financiară, educația, diplomația publică și combaterea extremismului sunt câteva dintre domeniile asupra cărora New Strategy Center iși concentrează activitatea. New Strategy Center iși propune astfel să fie locul unde să se inițieze, să se dezbată și să se urmarească marile proiecte ale acestei națiuni.

Credem că avem nevoie ca pe marile teme care țin de securitatea națională să existe consens politic și național. Avem nevoie de o coerență a politicilor publice în plan securitar, avem nevoie de strategii pe termen mediu și lung, care să fie asumate de întreg spectrul politic și să fie duse la bun sfârșit, indiferent de guvernele care se succed la putere. Pentru că dincolo de simpatiile politice, dincolo de stânga sau de dreapta, există România.