June 2024 Elections in France

June 2024 Elections in France

New Strategy Center publică o analiză despre alegerile legislative din Franța, care se vor desfășura în două tururi, pe 30 iunie și 7 iulie 2024.

Dizolvarea Adunării Naționale și alegerile anticipate reprezintă un moment critic în politica franceză. Trei blocuri politice importante se confruntă pentru a obține victoria în alegeri: Rassemblement National (RN) condus de J. Bardella, Nouveau Front Populaire (NFP), care reunește partide de stânga, și Ensemble (EN) al președintelui Emmanuel Macron, condus de prim-ministru Gabriel Attal. Rezultatul alegerilor va determina nu numai componența Adunării Naționale, ci și direcția politicilor interne și a relațiilor internaționale ale Franței.

Competiția electorală evidențiază diviziuni ideologice profund înrădăcinate și recalibrări strategice în peisajul politic, și reflectă, totodată, implicații ample pentru rolul Franței în afacerile europene și la nivel global, mai ales din perspectiva războiului din Ucraina.

Analiza a fost realizată de Catherine Neguț, expert în relații internaționale, New Strategy Center, iar editor a fost George Scutaru, CEO, New Strategy Center.

June 2024 Elections in France