Despre

Home / Despre

Despre

Home / Despre

New Strategy Center este un think tank românesc specializat în politică externă, de apărare și securitate, o organizație non-partizană, non-guvernamentală.

New Strategy Center iși concentrează activitatea pe trei direcții principale: furnizarea de analize de specialitate pentru factorii de decizie; desfășurarea unor dezbateri periodice, atât în regim Chatham House, cât și publice, pe teme de interes pentru securitatea națională a României; extinderea activității externe prin încheierea de parteneriate cu instituții sau organizații similare din Europa și SUA, în vederea elaborării de documente de politici și organizării de conferințe internaționale. Regiunea extinsă a Mării Negre și zona Balcanilor sunt domenii de interes prioritar pentru New Strategy Center.

De asemenea, activitățile New Strategy Center acoperă subiecte de pe agenda internă din România, relevante pentru securitatea națională, cum ar fi achizițiile în domeniul apărării, securitatea energetică, securitatea cibernetică și amenințările hibride.

New Strategy Center consideră că pe marile teme care țin de securitatea națională trebuie să existe consens politic și național. Avem nevoie de o coerență a politicilor publice în plan securitar, avem nevoie de strategii pe termen mediu și lung, care să fie asumate de întreg spectrul politic și să fie duse la bun sfârșit, indiferent de guvernele care se succed la putere. Pentru că dincolo de simpatiile politice, dincolo de stânga sau de dreapta, există România.

Organizare

Conducerea executivă

Director general este domnul George Scutaru. A avut o îndelungată activitate în Parlament, ca deputat, în cadrul Comisiei de apărare și a fost consilier prezidențial pentru securitate națională.

Consiliul de administrație

Președinte este domnul Ionel Nițu. Este lector universitar doctor și profesor asociat, autor al mai multor cărți, studii și articole de specialitate.

Alaturi de Ionel Nițu susțin acest proiect persoane care profesează în mediul privat sau care și-au desfășurat activitatea în cadrul Administrației Prezidențiale, Ministerului Apărării Naționale sau Ministerului Afacerilor Externe.

Consiliul științific

Este un organism consultativ în cadrul New Strategy Center în care activează personalități cu o expertiză recunoscută în domeniu, care s-au alăturat obiectivelor NSC. Apartenența la Consiliul Științific este posibilă și fără a avea calitatea de membru al asociației.