Conferință NSC – „Russia’s war of aggression in Ukraine. Lessons learned for NATO. Possible evolutions on the battlefield in 2024”

Conferință NSC – „Russia’s war of aggression in Ukraine. Lessons learned for NATO. Possible evolutions on the battlefield in 2024”

New Strategy Center a organizat în 8 noiembrie, conferința „Russia’s war of aggression in Ukraine. Lessons learned for NATO. Possible evolutions on the battlefield in 2024”, la care a participat în calitate de invitat special Gl.Lt.(rez.) Ben Hodges, Președinte, Future Security & Defence Council – GLOBSEC, Membru al Consiliului Consultativ Internațional al New Strategy Center, fost Comandant al Forțelor Terestre ale SUA în Europa.

Generalul Hodges a evidențiat lecțiile învățate din războiul din Ucraina, suportul NATO și SUA pentru România, rolul important al României în regiune.
Ținând cont de specificitatea Mării Negre, Generalul Hodges a pledat pentru acordarea unei mai mari atenții din partea României pentru dotarea cu drone aeriene și, mai ales navale.
În opinia sa, Romania ar fi un loc potrivit pentru un centru de excelență dedicat dronelor, mai ales în actualul context generat de războiul din Ucraina.

Dialogul fost moderat de Gl.Mr.(rez.) Paul Hurmuz, expert senior asociat New Strategy Center.

Pentru mai multe detalii, puteți viziona conferința accesând: https://newstrategycenter.ro/ro/livestreaming-5/