Gala PatriotFest 2023

Gala PatriotFest 2023

În data de 16 ianuarie 2024 s-a desfășurat Gala PatriotFest 2023, marcând finalul celei de-a șasea ediții a concursului național de inovare pentru securitate.
Cu un accent special pe implicarea tinerilor, a mediului de cercetare, dar și a companiilor private, competiția PatriotFest este un efort deosebit de important pentru dezvoltarea ideilor și soluțiilor esențiale pentru securitatea națională. Categoriile de concurs pentru ediția 2023 au fost Spațiu, Inteligență Artificială și Creativitate pentru Securitate.

Premiul Ediției PatriotFest 2023 a fost acordat proiectului intitulat „CortexHub”, prezentat de Andrei Petreanu și Șerban Bogdan.

Proiectele premiate în cadrul Categoriei Spațiu sunt:
• Premiul I pentru proiectul „FLEX-SPACE 5G”, prezentat de Ionel-Romeo Petruț și Raul Iacoban,
• Premiul II pentru proiectul „Detecția și urmărirea în timp real a unor ținte terestre”, prezentat de Trandafir Liviu Serghei,
• Premiul III pentru proiectul „AIRFORCE”, prezentat de Iulian-Nicolae Petriia și Costin-Cosmin Dumitru.

Proiectele premiate în cadrul Categoriei Inteligență Artificială sunt:
• Premiul I pentru proiectul „.LUMEN”, prezentat de Cornel Amariei,
• Premiul II pentru proiectul „DeepVision”, prezentat de Mihai Dogariu,
• Premiul III pentru proiectul „Algoritm de inteligență artificială pentru procesări de imagini”, prezentat de Raluca Nelega.

Proiectele premiate în cadrul Categoriei Creativitate pentru Securitate sunt:
• Premiul I pentru proiectul „Quantum Odyssey”, prezentat de Laurențiu Niță și Diana Nițescu,
• Premiul II pentru proiectul „Biosenzor pentru monitorizarea semnelor vitale”, prezentat de Ion Mocanu și Gabriel Tatu-Chitoiu,
• Premiul III pentru proiectul „Cold Spray pentru îmbunătățirea proprietăților materialelor pentru blindaje”, prezentat de Fabian Cezar Lupu.

Premiul „Speranța PatriotFest” a fost acordat de două ori anul acesta, pentru două proiecte excepționale care nu au putut fi departajate. Primul premiu „Speranța PatriotFest” a fost câștigat de Mendel Emanuel Mendelsohn și Ionuț Gabriel Stan pentru proiectul intitulat: „Actuatori electromecanici și Actuatori magnetostrictivi pentru generarea undelor mecanice”. Al doilea premiu „Speranța PatriotFest” a fost acordat proiectului intitulat „SwiftMark – Laser Trainer”, proiect reprezentat de Tudor-Cătălin Codreanu și Flavius-Alin Cărăvan.
Prin intermediul parteneriatelor, susținerea experților și a organizatorilor, PatriotFest oferă nu doar o competiție, dar și o platformă în care ideile concurenților se pot dezvolta și concretiza în soluții inovatoare pentru securitatea națională a României.

 

Concursul PatriotFest este singura competiție de inovare la nivel de prototip funcțional din domeniul securității naționale și este un proiect demarat în cadrul unui parteneriat dintre MApN, MAI, SRI, STS, SPP și New Strategy Center.

 

New Strategy Center mulțumesște sponsorilor evenimentului: Boeing, Leviatan Design și Alexandrion Experience.