NSC la „Burgas Connectivity Forum”

NSC la „Burgas Connectivity Forum”

Joi, 31 mai, New Strategy Center a participat la Burgas Connectivity Forum, organizat de Konrad Adenauer Stiftung, la Burgas. NSC a fost reprezentat de Dilara Kakillioglu, Coordonator al Departamentului de Analiză, care a fost speaker în panelul intitulat „Energy Connectivity” și a prezentat importanța strategică a proiectelor energetice din Marea Neagră, vitale pentru securitatea energetică regională și diversificarea aprovizionării. De asemenea, Dilara Kakillioglu a adus în discuție impactul agresiunii ruse asupra pieței energetice, subliniind eforturile Uniunii Europene de a-și diversifica portofoliul energetic și de a încerca să obțină independența energetică.
Securitatea în regiunea Mării Negre a fost o altă temă abordată. A fost subliniată necesitatea unei cooperări sporite pentru a contracara potențialele amenințări hibride rusești, asigurând stabilitatea și siguranța infrastructurii energetice.
Panelul a fost moderat de Simona Nikolova, Director de Cercetare, RESECO Bulgaria și i-a avut ca speakeri pe Dimitra Stoyanov, Bulgarian Center of Nuclear Competencies – Kozloduy   și Victor Mester, Senior Expert, CIVITTA, România.