NSC la Kiev: doi ani de la începerea războiului

NSC la Kiev: doi ani de la începerea războiului

New Strategy Center a participat la Kiev, în data de 24 februarie, la conferința organizată de Yalta European Strategy dedicată celor doi ani ai războiului de agresiune al Rusiei și rezistenței Ucrainei. Discuțiile au vizat evoluțiile de pe front, rezistența societății, efectele diminuării suportului occidental, fenomenul de „oboseală a războiului”, întregul eveniment fiind o pledoarie pentru ajutorarea Ucrainei de a continua rezistența împotriva agresiunii ruse, in acest moment fiind necesară livrarea rapidă de armament și muniție, pentru a putea fi oprită armata rusă. De asemenea, un alt aspect avut în vedere a fost cel al consecințelor războiului asupra economiei și societății ucrainiene, ajutorul lumii democratice fiind vital pentru echilibrarea bugetului și diminuarea efectelor negative în plan economic și social.
Suportul pentru integrarea în NATO și UE este la fel de necesar, mai ales pentru moralul și determinarea ucrainenilor care luptă pentru ca țara să fie parte a lumii democratice.

 

 

George Scutaru, Directorul General al New Strategy Center, și Ecaterina Dadiverina, Coordonatorul Deartamentului Proiecte pentru Ucraina au avut întâlniri în perioada 23-24 februarie cu mai mulți oficiali și experți de la Kiev, pentru un schimb de opinii privind actuala situație de securitate, suportul pentru Ucraina, diverse proiecte de cercetare și cooperare dintre NSC și think tank-uri din Ucraina.

 

New Strategy Center mulțumește dlui Victor Micula, ambasadorul României în Ucraina, pentru suportul acordat.