Workshop de Cercetare Avansată NATO SPS – „Lebede negre pe Flancul Estic”

Home / Evenimente / Workshop de Cercetare Avansată NATO SPS – „Lebede negre pe Flancul Estic”
Workshop de Cercetare Avansată NATO SPS – „Lebede negre pe Flancul Estic”

New Strategy Center, în cooperare cu think-tank-ul World Experience for Georgia, organizează Workshop-ul de Cercetare Avansată ”Lebede negre pe Flancul Estic”, în București, în primăvara anului 2018, proiect sprijinit de Programul Știință pentru Pace și Securitate din cadrul NATO. Seminarul de cercetare avansată din București va evalua aria de provocări de pe Flancul Estic și va dezbate modalități de răspuns. Având în vedere scopul de a analiza scenariile de tip ”lebădă neagră” de pe Flancul Estic, proiectul are un interes distinct în a oferi un set de scenarii adaptate într-un document integrat.

În prima fază a proiectului, co-directorii vor crea o analiză de risc asupra a ceea ce s-a întâmplat în Europa în decursul ultimilor ani. Pe baza acestei evaluări și cu implicarea unor experți din statele din regiune, ”lebedele negre” vor fi dezvoltate pe patru priorități-cheie ale SPS: Contra-terorism, Securitate energetică, Apărare cibernetică și Securitatea frontierelor și porturilor. Toate scenariile vor fi evaluate prin două dimensiuni: probabilitate și impact. Țările participante vor dezbate asupra scenariilor selectate în timpul seminarului din București.

Evenimentul va reuni oficialități de rang înalt, experți NATO și UE, membri ai societății civile și ai agențiilor guvernamentale, cât și specialiști în subiectele selectate pentru acest proiect din toate țările regiunii Mării Negre și a Balcanilor.