A Month Of War. The Russian Modus Operandi In Ukraine

Home / Evenimente / A Month Of War. The Russian Modus Operandi In Ukraine
A Month Of War. The Russian Modus Operandi In Ukraine
New Strategy Center a organizat dezbaterea ”A Month of War. The Russian Modus Operandi in Ukraine” miercuri, 30 martie. În cadrul evenimentului, speakerii au analizat modul în care Rusia acționează din punct de vedere militar în cadrul invaziei din Ucraina, implicațiile unui posibil asediu al Odesei și miza accesului Rusiei la gurile Dunării, precum și caracteristicile rezistenței de succes a Ucrainei. Totodată, s-a evoluat impactul războiului asupra securității spațiului euro-atlantic, dar și consecințele ocupării Insulei Șerpilor de către armata rusă.
Dezbaterea a fost moderată de Gl. mr. (rez.) Leonardo Dinu, membru al Consiliului Științific al New Strategy Center și a beneficiat de contribuția speakerilor Phil Petersen, Președinte al New Generation Warfare Centre, SUA, și Seth Cropsey, Președinte al Yorktown Institute, SUA.

New Strategy Center organizează seria de evenimente ”War in Ukraine. Russian Aggression on the Doorstep of the Eastern Flank of NATO”, având ca temă agresiunea rusă împotriva Ucrainei. Dorim să abordăm mai multe aspecte, de ordin economic, militar, politic, pentru a înțelege mai bine efectele acestui război și modul în care acesta va influența securitatea întregului Flanc Estic al NATO și a Europei. La aceste evenimente vor participa speakeri cu o vastă expertiză în domeniile lor de activitate, atât din România, cât și din străinătate. Evenimentele vor fi transmise live pe pagina de Facebook a New Strategy Center și Calea Europeană, partenerul media din cadrul acestui proiect.

Într-un context de securitate marcat de multiple provocări de securitate și un mediu informațional în care sunt identificate numeroase elemente de dezinformare, New Strategy Center promovează importanța informării din surse sigure și promovează necesitatea formării unei culturi de securitate care să crească capacitatea de reziliență a societății noastre. Tocmai de aceea, NSC organizează această serie de dezbateri pentru a oferi o perspectivă profesionistă și coerentă asupra evoluțiilor din regiune.