A Month Since The Russian Invasion Of Ukraine – A Military Assessment

Home / Evenimente / A Month Since The Russian Invasion Of Ukraine – A Military Assessment
A Month Since The Russian Invasion Of Ukraine – A Military Assessment
New Strategy Center a organizat joi, 24 martie, o nouă dezbatere dedicată războiului din Ucraina, la o lună de la debutul invaziei ruse. „A Month since the Russian Invasion of Ukraine. A Military Assessment” a beneficiat de contribuția Gl. mr. (rez.) Allen Batschelet, fost Comandant al Corpului V al Forțelor Terestre ale SUA în Europa, fost Comandant al Comandamentului de Recrutare al Armatei, USAREC, co-fondator și CEO al Horizon Strategies, SUA și Justin Crump, analist în domeniul intelligence și cel militar, fondator și CEO al Sibylline, Marea Britanie. Discuția a fost moderată de George Scutaru, CEO al New Strategy Center.
Participanții au făcut o evaluare a primelor patru săptămâni de război dintr-o perspectivă militară, analizând obiectivele inițiale și direcțiile de acțiune actuale ale Federației Ruse, cât și reacția forțelor ucrainene. De asemenea, discuția a avut în vedere și o perspectivă de viitor, în special în ceea ce privește capacitatea Rusiei de a-și atinge obiectivele în Ucraina în contextul actual. În cadrul discuției s-a subliniat importanța strategică a portului Odesa, cel mai mare port al Ucrainei la Marea Neagră, și impactul unei eventuale cuceriri a orașului de către forțele ruse, inclusiv în ceea ce privește regiunea separatistă Transnistria și posibilul acces al Rusiei la gurile Dunării.
 
New Strategy Center organizează seria de evenimente ”War in Ukraine. Russian Aggression on the Doorstep of the Eastern Flank of NATO”, având ca temă agresiunea rusă împotriva Ucrainei. Dorim să abordăm mai multe aspecte, de ordin economic, militar, politic, pentru a înțelege mai bine efectele acestui război și modul în care acesta va influența securitatea întregului Flanc Estic al NATO și a Europei. La aceste evenimente vor participa speakeri cu o vastă expertiză în domeniile lor de activitate, atât din România, cât și din străinătate.
Într-un context de securitate marcat de multiple provocări de securitate și un mediu informațional în care sunt identificate numeroase elemente de dezinformare, New Strategy Center promovează importanța informării din surse sigure și promovează necesitatea formării unei culturi de securitate care să crească capacitatea de reziliență a societății noastre. Tocmai de aceea, NSC organizează această serie de dezbateri pentru a oferi o perspectivă profesionistă și coerentă asupra evoluțiilor din regiune.