Acord de cooperare NSC – Centre for Economics and Foreign Policy Studies (EDAM), din Turcia

Home / Evenimente / Acord de cooperare NSC – Centre for Economics and Foreign Policy Studies (EDAM), din Turcia
Acord de cooperare NSC – Centre for Economics and Foreign Policy Studies (EDAM), din Turcia

New Strategy Center a semnat un acord de cooperare cu Centre for Economics and Foreign Policy Studies (EDAM), din Turcia. Obiectivul memorandumului este instituirea unui cadru de colaborare constantă, care să includă organizarea de evenimente comune, elaborarea de analize și studii pe teme de interes reciproc din domeniul securității și relațiilor internaționale, cooperarea în diverse proiecte internaționale. Acest demers se înscrie în eforturile NSC de a dezvolta și consolida o rețea de parteneriate la nivel regional, pentru a încuraja un schimb constant de expertiză și înțelegerea mai bună a provocărilor de securitate cu care se confruntă statele din regiune.

Centre for Economics and Foreign Policy Studies (EDAM) este un think-tank independent cu sediul la Istanbul, specializat în politică externă și de securitate, relațiile Turciei cu Uniunea Europeană, domeniul energetic și cel economic. EDAM își propune să contribuie la procesul de elaborare a politicilor în Turcia și în afara țării prin producerea și diseminarea de studii de cercetare privind domeniile politice care modelează poziția Turciei în cadrul ordinii globale emergente. Pe lângă efectuarea de cercetări în aceste domenii, EDAM organizează conferințe și mese rotunde. În plus, EDAM cooperează cu numeroase organizații naționale și internaționale pentru a efectua studii de cercetare și lucrări comune.

Acordul a fost semnat din partea New Strategy Center de dl. George Scutaru, Director General, iar din partea EDAM de către ambasadorul (r.) Tacan Ildem, președintele organizației, în marja celei de a șasea ediții a Black Sea and Balkans Security Forum, ce a avut loc la București în perioada 2-3 septembrie.