Acord de cooperare NSC – Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență (E-ARC)

Home / Evenimente / Acord de cooperare NSC – Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență (E-ARC)
Acord de cooperare NSC – Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență (E-ARC)

New Strategy Center a semnat un acord de cooperare cu Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență (E-ARC) în scopul de a organiza diverse evenimente în România și la nivel internațional, precum și de a realiza analize și studii de specialitate pe teme de interes comun. Acest acord marchează obiectivul New Strategy Center de a continua dezvoltarea de parteneriate cu instituții naționale care să contribuie la sporirea culturii de securitate și promovarea intereselor României în plan extern, mai ales în acest context deosebit de provocator în regiunea Mării Negre.
Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență a fost înființat de Ministerul Afacerilor Externe în contextul în care evaluările naționale, dar și ale NATO și UE relevă necesitatea intensificării eforturilor comune pentru gestionarea eficientă a unui spectru tot mai amplu de provocări, iar E-ARC reprezintă un hub pentru resurse și expertiză în acest sens.
Acordul a fost semnat din partea New Strategy Center de către dl. George Scutaru, Director General, iar din partea Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență de către dl. Ovidiu Raețchi, Președinte.