Acord de cooperare NSC – Belgrade Centre for Security Policy, Serbia

Home / Evenimente / Acord de cooperare NSC – Belgrade Centre for Security Policy, Serbia
Acord de cooperare NSC – Belgrade Centre for Security Policy, Serbia

New Strategy Center a semnat un acord de cooperare cu Belgrade Centre for Security Policy, Serbia, în marja ediției 2022 a conferinței Security Challenges in the Balkans, la Timișoara.
Obiectivul memorandumului este de a forma un cadru de colaborare constantă, care să includă organizarea de evenimente comune, elaborarea de analize și studii pe teme de interes reciproc din domeniul securității și relațiilor internaționale, cooperarea în diverse proiecte internaționale. Această cooperare se înscrie în eforturile NSC de a dezvolta și consolida o rețea de parteneriate la nivel regional, pentru a încuraja un schimb constant de expertiză și înțelegerea mai bună a provocărilor de securitate cu care se confruntă statele din proximitatea României.
Belgrade Centre for Security Policy (BCSP) este un think-tank independent din Serbia care contribuie la promovarea securității în conformitate cu principiile democratice și respectarea drepturilor omului prin cercetare, dezvoltare comunitară și educație.
Acordul a fost semnat de Igor Bandović, Director BCSP, și George Scutaru, Director General NSC.