Dialog New Strategy Center – Australian Strategic Policy Institute (ASPI)

Home / Evenimente / Dialog New Strategy Center – Australian Strategic Policy Institute (ASPI)
Dialog New Strategy Center –  Australian Strategic Policy Institute (ASPI)
Experți ai New Strategy Center s-au întâlnit joi, 24 martie, în regim online, cu experți ai Australian Strategic Policy Institute (ASPI), pentru a discuta teme de interes comun în domeniile securității și relațiilor internaționale.
Relația transatlantică și instabilitatea creată de invazia Rusiei în Ucraina, consecințele acestui război asupra Flancului Estic al NATO și perspectivele de dezvoltare a parteneriatului între Alianța Nord-Atlantică și Australia au fost câteva din temele abordate în cadrul dezbaterii. În plus, reprezentanții celor două think tank-uri au discutat și provocările de securitate resimțite în zona Balcanilor și în Mediterana de Est, cooperarea dintre China și Rusia și viitorul acesteia în contextul actual, riscurile la adresa securității Australiei, dar și relațiile de cooperare dintre Uniunea Europeană și Australia în domeniul afacerilor externe și securității.
Având în vedere poziționarea geografică, România și Australia se confruntă cu provocări de securitate diferite, însă sunt angajate în a apăra aceleași valori ale lumii democratice. Întâlnirea se înscrie în eforturile New Strategy Center de a promova importanța strategică a României în actualul context de securitate, precum și de a consolida o mai bună înțelegere a percepției fiecărei părți implicate în acest dialog cu privire la provocările de securitate cu care ne confruntăm.