European Defence Fund. Opportunities and Benefits for Romanian Industry

Home / Evenimente / European Defence Fund. Opportunities and Benefits for Romanian Industry
European Defence Fund. Opportunities and Benefits for Romanian Industry

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

New Strategy Center și Departamentul pentru Armamente din cadrul Ministerului Apărării Naționale au organizat joi, 28 ianuarie, conferința „European Defence Fund. Opportunities and Benefits for Romanian Industry”. Evenimentul a avut ca obiectiv o mai bună cunoaștere a direcțiilor de acțiune ale Fondului European de Apărare și a programelor ce pot fi finanțate prin acest fond al bugetului multianual al UE, pentru a se identifica astfel oportunități și beneficii pentru industria de profil din România și pentru sectorul de cercetare.

La acest eveniment, participanții au beneficiat de prezența dnei Simona Cojocaru și a dlor Dan Neculaescu și Dragoș Ciuparu, secretari de stat în cadrul MApN, MAE și în Ministerul pentru Cercetare, Inovare și Digitalizare. Totodată, de la Bruxelles au participat ca speakeri dna Sylvia Kainz-Huber, Șeful Unității de Cercetare – Fondul European de Apărare din cadrul Direcției Generale pentru Industria de Apărare și Spațiul Cosmic din cadrul Comisiei Europene și domnul ambasador Mihnea Motoc, Director adjunct al European Political Strategy Center (EPSC), Comisia Europeană. Mai mulți experți de la instituțiile din România care sunt implicate în programele EDF și PESCO au răspuns participanților la o serie de întrebări.

Conferința, moderată de general maior Teodor Incicaș, directorul general al Departamentului pentru Armamente, și George Scutaru, directorul general al NSC, a avut și scopul de a consolida dialogul dintre Comisia Europeană, Parlamentul European, MApN, sectorul de cercetare, mediul universitar, reprezentanții industriei naționale și ai unor companii din spațiul UE și NATO cu o bogată tradiție în domeniul apărării.

Program eveniment 28 ianuarie 2021

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]