Exercițiu de simulare de nivel strategic

Home / Evenimente / Exercițiu de simulare de nivel strategic
Exercițiu de simulare de nivel strategic

Statul Major al Apărării, în colaborare cu centrele de studii avansate New Strategy Center din România și Center for the Study of the New Generation Warfare din SUA, a organizat un exercițiu de simulare de nivel strategic, în format interinstituțional, în zilele de 13 și 15 iulie, la Cercul Militar Național din București.

Exercițiul a fost condus de șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, și a avut ca participanți experți militari și civili români, din Marea Britanie și din SUA din domeniul securității. Invitații străini au avut  intervenții prin videoconferință. De asemenea, la grupurile de lucru au luat parte șefii categoriilor de forțe din armata României.

Participanții la activitate au analizat, pe de o parte, scenarii militare și economice ipotetice în regiunea riverană Mării Negre cu scopul identificării, la nivel strategic, a unor soluții pentru gestionarea unor crize multidimensionale și, pe de alta, evoluția mediului de securitate și răspunsurile formulate la nivel interinstituțional. Totodată, discuțiile au vizat îmbunătățirea promovării intereselor de securitate ale României.