Exercițiu la nivel strategic, în format interinstituțional

Home / Evenimente / Exercițiu la nivel strategic, în format interinstituțional
Exercițiu la nivel strategic, în format interinstituțional

Statul Major al Apărării, în colaborare New Strategy Center și Center for the Study of the New Generation Warfare din SUA, a organizat un exercițiu la nivel strategic, în format interinstituțional, în zilele de 18 și 20 ianuarie, la Cercul Militar Național din București.

La exercițiu au participat reprezentanți ai conducerii  Statului Major al Apărării, categoriilor de forțe din armata României, ai altor structuri din cadrul MApN, alături de reprezentanți ai mai multor ministere, agenții și ai unor instituții ce au responsabilități în domeniul securității naționale.  La grupurile de lucru au luat parte experți militari și civili români, precum și din Marea Britanie și SUA.

Participanții la activitate au analizat scenarii militare și economice ipotetice în regiunea riverană Mării Negre cu scopul identificării, la nivel strategic, a unor soluții pentru gestionarea unor crize multidimensionale. De asemenea, s-a analizat și evoluția mediului de securitate și răspunsurile formulate la nivel interinstituțional.

Exercițiul s-a desfășurat respectându-se toate normele de protecție sanitară în condiții de pandemie, inclusiv testarea cu teste rapide a  tuturor participanților.