International Conference on the Middle East and North Africa | Pheno-Mena

International Conference on the Middle East and North Africa | Pheno-Mena

În data de 26 ianuarie, a avut loc conferința academică „International Conference on the Middle East and North Africa | Pheno-Mena”, organizată de SETA Foundation, din Turcia, la care New Strategy Center a fost unul dintre parteneri.
NSC a fost reprezentat de Amb. Doru Costea, Membru al Consiliului Științific al NSC, care a susținut o prezentare cu tema „‘MENA in the Middle of a New Reality: A View from Not That Far”, în cadrul panelului intitulat „Contradictions of Contemporary Political Thinking İn Handling the Middle East”.
Amb. Costea a subliniat relevanța strategică a Orientului Mijlociu, dar și a regiunii Mării Negre, prin prisma conflictelor în desfășurare din cele 2 regiuni. Doi ani de război de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și aproximativ patru luni de violență și distrugere fără precedent, inclusiv decese civile în războiul declanșat de Hamas în Gaza, par să conducă la o criză unică și mult mai amplă. De asemenea, Amb. Doru Costea a menționat că acordurile regionale de securitate par să solicite o gândire nouă în contextul interdependențelor globale care sfidează abordările tradiționale care au avut mai mult sau mai puțin succes în ultimele decenii.

Alături de Amb. Doru Costea, au mai fost prezenți în panel Prof. Murat Yeșiltaș, Director Politică Externă, SETA și Prof. Murat Aslan, Senior Researcher, SETA.

Panelul poate fi urmărit AICI.