New Strategy Center a celebrat 6 ani de activitate

Home / Evenimente / New Strategy Center a celebrat 6 ani de activitate
New Strategy Center a celebrat 6 ani de activitate

New Strategy Center a celebrat la acest sfârșit de săptămână 6ani de activitate, în cadrul unui eveniment organizat în marja conferinței Black Sea and Balkans Security Forum
Activitatea NSC la 6 ani înseamnă:

– 30 de studii publicate
– 20 de parteneriate cu institute și think tank-uri din afara țării
– 240 de evenimente și peste 1.100 de speakeri, atât din țară cât și din străinătate, în care am promovat interesele de securitate ale României.

Mulțumim încă o dată celor care ne-au susținut în toată această perioadă și vă invităm să continuați să sprijiniți proiectul New Strategy Center. Am dovedit în toți acești ani că am reușit să fim o platformă neutră de dezbatere și să aducem împreună mediul instituțional, academic, mediul de afaceri, pentru a discuta cele mai importante probleme care pot afecta securitatea României, oportunitățile de dezvoltare si provocările de securitate ale momentului.

În toți acești ani, obiectivul nostru a fost să creăm punți de comunicare, să dezvoltăm parteneriate externe, să organizăm evenimente în Romania și în străinătate împreună cu partenerii noștri, să elaborăm studii și analize, pentru a promova importanța strategică a regiunii Mării Negre și a Balcanilor și obiectivele de securitate are României. Au fost alături de noi la acest moment aniversar și și-au exprimat aprecierea pentru întreaga activitate a New Strategy Center: domnul Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, doamna Simona Cojocaru, Secretar de Stat MApN, doamna Iulia Matei, Secretar de Stat MAE, domnul general locotenent Daniel Petrescu, Șeful Statului Major al Apărării.

Încă de la înființarea sa, New Strategy Center a încercat să reunească experți de valoare din plan intern în cadrul Consiliului Științific, președinte de onoare fiind domnul ambasador Sorin Ducaru, fost Asistent al Secretarului General al NATO pentru amenințări emergente de securitate.

Cu ocazia aniversării a șase ani de activitate, New Strategy Center a anunțat o nouă inițiativă, formarea la nivelul organizației a Consiliului Consultativ Internațional, un organism consultativ format din distinși membri cu o bogată experiență în domeniile: relații internaționale, securitate, apărare, economie sau tehnologie. Consiliul presupune participarea onorifică a membrilor cu scopul de a promova valorile democratice, solidaritatea zonei euroatlantice în fața provocărilor clasice și emergente de securitate, relevanța strategică a Mării Negre și a regiunii balcanice. Prin oferirea de expertiză și sprijin, membrii Consiliului contribuie la modelarea politicilor și proiectelor care sprijină obiectivele pe termen lung și misiunea New Strategy Center. Președintele de onoare al Consiliului Consultativ Internațional este General (Ret) Sir James Everard, fost locțiitor al Comandantului Suprem al Forțelor Aliate din Europa. De asemenea, au acceptat invitația NSC și au devenit membri:

Dr. Harlan ULLMAN, Senior Advisor, Atlantic Council, SUA

Ambassador (Ret.) Victor JACKOVICH, fost Ambasador al SUA în Bosnia și Herzegovina, fost Ambasador al SUA în Slovenia, SUA

Dr. Charles POWELL, Director, Elcano Royal Institute, Spania

Dr. Christopher COKER, Director al LSE IDEAS, Marea Britanie

Dr. Seth Cropsey, Director, Centre for the Study of American Seapower, Hudson Institute, SUA