New Strategy Center la Londra – „NATO Engages – Innovating the Alliance”

Home / Evenimente / New Strategy Center la Londra – „NATO Engages – Innovating the Alliance”
New Strategy Center la Londra – „NATO Engages – Innovating the Alliance”
Viitorul Alianței Nord Atlantice a fost dezbătut, marți, 3 decembrie, la Londra, in cadrul conferinței ”NATO Engages – Innovating the Alliance”. New Strategy Center s-a alăturat unui consorțiu format din Atlantic Council, Globsec, Royal United Services Institute (RUSI), King’s College London și Munich Security Conference ca partener instituțional, pentru a marca 70 de ani de la crearea Alianței Nord-Atlantice. Acest  eveniment a fost organizat în marja summitului NATO din Londra.
În cadrul conferinței, domnul Nicolae Ciucă, Ministrul Apărării Naționale, a subliniat importanța strategică a Mării Negre și a implicării NATO în ceea ce privește constituirea unui mecanism robust de descurajare și apărare în regiune. 
La conferința a mai luat parte domnul Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO, care a vorbit despre importanța căderii Zidului Berlinului si a transformărilor din ultimii 30 de ani în fostele țări comuniste, precum și despre provocările viitoare la adresa Alianței Nord-Atlantice.
Ambasadorul Sorin Ducaru, Directorul Centrului Satelitar al Uniunii Europene și Președintele de Onoare al Consiliului Științific al New Strategy Center, s-a referit la  importanța investițiilor în tehnologie, cercetare și dezvoltare pentru securitatea spațiului euro-atlantic.