New Strategy Center la NATO Public Forum, la Madrid, în marja Summit-ului NATO

Home / Evenimente / New Strategy Center la NATO Public Forum, la Madrid, în marja Summit-ului NATO
New Strategy Center la NATO Public Forum, la Madrid, în marja Summit-ului NATO

În perioada 28-30 iunie, șefi de stat și de guvern, lideri militari și înalți oficiali se întâlnesc la Summitul NATO de la Madrid. Reuniunea este organizată într-un moment critic, cu teme precum agresiunea Rusiei și lupta Ucrainei pentru libertate sau cererile de aderare ale Finlandei și Suediei. Cu acest prilej, NATO a adoptat noul său Concept Strategic, document-cheie ce configurează valorile, scopul și sarcinile NATO pe următoarea perioadă.
Summit-ul este însoțit de un forum public găzduit de patru organizații importante ale societății civile –  Elcano Royal Institute (Spania), the German Marshall Fund (SUA), the Munich Security Conference (Germania) și Atlantic Council (SUA). Speakerii de pe agendă sunt înalți oficiali și reputați experți.

La acest prestigios eveniment sunt invitate la forumul public cele mai importante organizații cu expertiză în domeniul  afacerilor externe și securității, printre care și New Strategy Center, reprezentat prin dna Izel Selim, Director Programe. Într-un moment crucial pentru securitatea comunității trans-atlantice, forumul va fi o arenă de dezbateri despre viitorul celei mai puternice alianțe politico-militare din lume.

Discuțiile pot fi urmărite live: https://www.realinstitutoelcano.org/en/nato-public-forum/