New Strategy Center – la Regional Youth Leadership Forum, Novi Sad, Serbia

Home / Evenimente / New Strategy Center – la Regional Youth Leadership Forum, Novi Sad, Serbia

Dl. Iulian Fota, membru al Consiliului Științific al New Strategy Center, a participat la Regional Youth Leadership Forum, la Novi Sad, Serbia, și a susținut o prezentare în cadrul panelului ,,The Future of Transatlantic Relations,, co-organizat de influentul think-tank sârb the Center for International Relations and Sustainable Development.

cirsd02

dscn5065

Participanții la discuții au abordat subiecte importante precum degradarea climatului regional de securitate după anexarea Crimeei și războiul din Ucraina, migrația, efectele războiul civil din Siria asupra securității europene, provocările de securitate cu care se confruntă zona Balcanilor, posibilele evoluții în politica externă și de securitate a SUA după alegerile prezidențiale și cooperare în cadrul NATO, precum și între SUA și UE. Dl. Iulia Fota a scos în evidența aportul României la eforturile de creștere a cooperării și securității în această regiune încercată, precum și demersurile făcute de țara noastră în plan politic și militar.

Participarea la acest forum organizat în Serbia se înscrie în seria demersurilor și parteneriatelor pe care New Strategy Center le dezvoltă, pentru promovarea cooperării regionale și a temelor de interes pentru România.