New Strategy Center la Varșovia – “Poland and Romania. Facing New Challenges in the Region”.

Home / Evenimente / New Strategy Center la Varșovia – “Poland and Romania. Facing New Challenges in the Region”.
New Strategy Center la Varșovia – “Poland and Romania. Facing New Challenges in the Region”.

Institutul de Studii Estice – ISW și New Strategy Center au organizat la Varșovia în data de 28 noiembrie a șasea rundă de dezbateri din seria  “Poland and Romania. Facing New Challenges in the Region”. Acest eveniment a fost găzduit de Sejm-ul Poloniei, camera inferioară a Parlamentului de la Varșovia.

Oameni politici și reprezentanți ai ministerelor și agențiilor cu atribuții în zona securității naționale din cele două state, reprezentanți ai mediului academic și de afaceri au dezbătut teme precum provocările de securitate din Flancul Estic al NATO, Formatul ,,Bucharest 9” și oportunitățile pentru creșterea  cooperării militare,  evoluțiile la nivelul proiectului Inițiativei celor 3 Mări din  perspectiva securității energetice și a infrastructurii, colaborarea economică dintre România și Polonia.

Acest eveniment face parte din seria dezbaterilor organizate anual la București și Varșovia de New Strategy Center și Institutul de Studii Estice – ISW pentru a consolida dialogul strategic dintre România și Polonia și a contribui la parteneriatul dintre cele două state.