New Strategy Center la Warsaw Security Forum

New Strategy Center la Warsaw Security Forum
New Strategy Center a organizat în 4 octombrie, în Polonia, în cadrul Warsaw Security Forum, o masă rotundă cu titlul „Russia & the Black Sea: Shaping Security for the Region”, NSC fiind unul dintre partenerii forumului.

În cadrul discuțiilor, vorbitorii au evidențiat provocările de securitate din regiunea Mării Negre, impactul agresiunii Rusiei în Ucraina asupra libertății de navigație, a stabilității alimentare la nivel global și a proiectelor energetice din regiune. Totodată, s-a abordat și modul în care a evoluat atenția NATO față de regiunea, colaborarea dintre statele NATO riverane și în formate precum trilaterala Polonia, România, Turcia. Discuțiile au vizat și situația de pe frontul din Ucraina, nevoia de a sprijini lupta Ucrainei împotriva agresiunii ruse precum și suportul important pe care România îl acordă Ucrainei pentru exportul de cereale, vital pentru supraviețuirea economică a acestei țări.
Panelul a fost moderat de către George Scutaru, Director General NSC, iar speakeri au fost: Iulian Fota, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Externe din România, Kate Byrnes, Consilier civil adjunct și consilier de politică externă la Comandamentul European al SUA, DBasat Öztürk – Director general pentru afaceri de securitate internațională în Ministerul Afacerilor Externe din Turcia, E.S.Paweł Soloch – Ambasador al Republicii Polone în România, Grigol Vashadze – fost ministru de externe al Georgiei, Andriy Zagorodnyuk, fost Ministru al Apărării din Ucraina, Dragomir Zakov, Consilier pe probleme de politică externă și de securitate al prim-ministrului, Bulgaria.