New Strategy Center lansează studiul „A Dragon’s Quest in the Balkans”

Home / Evenimente / New Strategy Center lansează studiul „A Dragon’s Quest in the Balkans”
New Strategy Center lansează studiul „A Dragon’s Quest in the Balkans”

New Strategy Center lansează studiul „A Dragon’s Quest in the Balkans. How Beijing is using Long Term Investments to Pursue its Interests/Strategy Into Europe”, o analiză de actualitate a implicării și a obiectivelor strategice ale Chinei în regiunea Balcanilor.

Acest spațiu reprezintă un coridor important către Europa pentru Beijing și o oportunitate strategică pe termen lung, fapt vizibil prin prezența amplificată a Chinei în zonă în ultimii ani.

Studiul urmărește să ofere o mai bună înțelegere a modului în care China își extinde influența în Balcani prin investițiile pe care le face și prin implicarea în proiectele importante de infrastructură.

Autori ai studiului sunt Dr. Antonia Colibășanu, Senior Associate Expert, New Strategy Center și Senior Geopolitical Analyst al Geopolitical Futures și Sergiu Mitrescu, intern în cadrul New Strategy Center.

Studiul este disponibil pe site-ul New Strategy Center la: A Dragons Quest in the Balkans – New Strategy Center 2021

Titlu: A Dragon’s Quest in the Balkans. How Beijing is using Long Term Investments to Pursue its Interests/Strategy Into Europe (Ediție online, 2021)
Autor: New Strategy Center
ISBN 978-973-0-35548-2