New Strategy Center prezentă la dezbaterea “New Perspectives on Shared Security – NATO’s Next 70 Years” – Atena

Home / Evenimente / New Strategy Center prezentă la dezbaterea “New Perspectives on Shared Security – NATO’s Next 70 Years” – Atena
New Strategy Center prezentă la dezbaterea “New Perspectives on Shared Security – NATO’s Next 70 Years” – Atena

New Strategy Center a participat luni, 15 aprilie, la Atena, la dezbaterea “New Perspectives on Shared Security – NATO’s Next 70 Years”, organizată de Fundația Elenă pentru Politici Europene și Externe (ELIAMEP). New Strategy Center a fost reprezentat de domnul Marian Tutilescu, Senior Associate Expert al NSC, care a contribuit în cadrul panelului intitulat ”Crime, Terror, Trafficking: a look at the broader security implications”.
Această sesiune s-a concentrat pe identificarea acelor forme de criminalitate organizată care constituie o amenințare la adresa securității globale, dar mai ales a membrilor NATO. În acest context, s-a evidențiat necesitatea diversificării mijloacelor de cooperare cu organismele specializate din domeniul asigurării securității interne ale UE precum EUROPOL, FRONTEX, care au dezvoltat mecanisme de prevenire și contracarare a acestui tip de amenințări.