Nou studiu NSC, dedicat politicii de securitate a Franței în zona Mării Negre și a Mediteranei

Home / Evenimente / Nou studiu NSC, dedicat politicii de securitate a Franței în zona Mării Negre și a Mediteranei
Nou studiu NSC, dedicat politicii de securitate a Franței în zona Mării Negre și a Mediteranei

New Strategy Center publică un nou studiu, de data aceasta dedicat politicii de securitate a Franței în zona Mării Negre și a Mediteranei. Pornind de la implicarea Parisului în cele două regiuni, studiul abordează tema influenței Franței, deținătoare de teritorii în varii zone ale mapamondului și cu un rol esențial în arhitectura de securitate euro-atlantică.

Studiul analizează rolul actual al Franței în Marea Mediterană, cu un rol important în menținerea unui echilibru între Turcia, respectiv Cipru și Grecia, și ca inițiator de negocieri cu țările Africii de Nord, în special în contextul crizei energetice. Securitatea Mării Negre este văzută ca fiind interconectată cu cea a Mediteranei. Astfel, este accentuată importanța prezenței militare franceze în România, în zona Mării Negre, în special în noul context de securitate creat de războiul din Ucraina.

„France’s Security in the Black Sea and the Mediterranean” a fost elaborat de dl. Quentin Jalabert, din Franța, ce s-a alăturat recent echipei New Strategy Center, în calitate de Non-Resident Associated Expert.

Studiul este disponibil accesând link-ul de mai jos:

France’s Security Policy in the Black Sea and the Mediterranean