November Elections: Race for the White House and the Implications on the Security and Foreign Policy of the US

Home / Evenimente / November Elections: Race for the White House and the Implications on the Security and Foreign Policy of the US
November Elections: Race for the White House and the Implications on the Security and Foreign Policy of the US
New Strategy Center a organizat joi, 15 octombrie, dezbaterea online cu titlul ”November Elections: Race for the White House and the Implications on the Security and Foreign Policy of the US”. Cu acest prilej, Dr. George Friedman, Președinte al Geopolitical Futures și Dr. Russell Berman, Profesor la Stanford University s-au referit la implicațiile alegerilor prezidențiale din SUA, din noiembrie, asupra politicilor externe și de securitate ale SUA, la posibilele dezvoltări după acest scrutin, inclusiv în ceea ce privește relația transatlantică, atitudinea față de China sau Rusia și evoluțiile intereselor de securitate ale Washingtonului în Europa sau Asia. Această dezbatere a fost moderată de ambasadorul Sergiu Celac, președintele de onoare al New Strategy Center, fost ministru de externe al României.
Miza acestor alegeri prezidențiale este semnificativă, în contextul în care angajamentul SUA pentru securitatea Flancului de Est este esențială, iar România beneficiază de o relație privilegiată, securitatea sa bazându-se în foarte mare măsură pe parteneriatul strategic cu SUA.