NSC în Cehia, la conferința „Strategic partnership for a secure and digital Europe”

Home / Evenimente / NSC în Cehia, la conferința „Strategic partnership for a secure and digital Europe”
NSC în Cehia, la conferința „Strategic partnership for a secure and digital Europe”

New Strategy Center a participat miercuri, 23 noiembrie, la conferința „Strategic partnership for a secure and digital Europe”, organizată la Praga de către think tank-ul EUROPEUM Institute for European Policy din Cehia, în colaborare cu Atlantic Council, SUA, și Centre for European Perspective, Slovenia.

Discuțiile au vizat diferitele abordări pe care Uniunea Europeană și Statele Unite le au în privința reglementării internetului și faptul că acest lucru riscă să ducă la emergența mai multor lumi digitale. A fost, de asemenea, subliniat faptul că parteneriatul transatlantic rămâne cea mai bună cale de a asigura proliferarea unui internet liber, care respectă drepturile fundamentale, într-un context în care țările autocrate doresc un acces controlat și chiar limitat al propriilor cetățeni la internet.

În cadrul unui panel dedicat temei evenimentului au participat Susan Ness, non-resident fellow la Atlantic Council, Igor Zgrabljic, Public Policy Manager în cadrul Google și Sergiu Mitrescu, Deputy Program Director, New Strategy Center.