NSC în Spania, eveniment în cadrul proiectului DOMINOES

NSC în Spania, eveniment în cadrul proiectului DOMINOES
În perioada 18-19 septembrie 2023, Universitatea Rey Juan Carlos a organizat a treia întâlnire transnațională a proiectului DOMINOES – Digital cOMpetences INformatiOn EcoSystem (Proiect finanțat prin intermediul fondurilor europene Erasmus+) la Aranjuez, Madrid, Spania.

În cadrul sesiunilor, partenerii au discutat despre procesul de evaluare a proiectului, au planificat în continuare următoarele activități de învățare și evenimentele de multiplicare a rezultatelor proiectului și au lucrat la strategia de lansare a cursului online deschis publicului larg (cursuri MOOC) 

Proiectul DOMINOES prevede transformarea digitală, îmbunătățirea capacităților digitale în învățământul superior, precum și inovarea în învățământ și formarea profesională prin elaborarea unui curriculum de formare ce vizează dezvoltarea abilităților de identificare a fenomenului de dezinformare și manipulare a informațiilor,  metodele de identificare a acestora în mediul online, cât și conduita responsabilă în ecosistemul informaţional astfel încât să se prevină diseminarea acestora.
 

Următoarea etapă importantă a proiectului este definitivarea programului de formare sub forma unui curs online deschis publicului larg (MOOC), bazat pe exerciții practice și pe metodologie de învățare aplicată, menit să dezvolte competențele digitale și reziliența participanților în identificarea și abordarea dezinformării online. Acest program urmează să fie lansat în perioada următoare. Din partea New Strategy Center, la întâlnire au participat Roberta Răducu, expert comunicare, și Denisa Radu, asistent executiv.
NSC este un think tank românesc, finanțat din fonduri private și proiecte internaționale, ce susține valorile spațiului euro-atlantic, apartenența României la NATO și UE, parteneriatul strategic al României  cu SUA și legăturile speciale cu aliații noștri europeni la nivel global.