NSC în Ucraina, la Yalta European Strategy Forum

NSC în Ucraina, la Yalta European Strategy Forum
New Strategy Center a participat la Yalta European Strategy Forum, eveniment de amploare în domeniul securității și relațiilor internaționale, ce s-a desfășurat la Kiev în perioada 8-9 septembrie. Evenimentul având ca titlu „The Future is being decided în Ukraine” a reunit oficiali și experți Ucraina, din statele UE și NATO și a analizat impactul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei din mai multe unghiuri: situația de pe front, perspectivele de integrare în UE și NATO, multiplele aspecte ale procesului de reconstrucție al Ucrainei, reziliența societală.
 
Președintele Volodimir Zelenski, premierul Denis Șmihal,  miniștrii Apărării, de Externe, ai Energiei, ai Economiei,  parlamentari, generali și ofițeri veniți de pe front au explicat audienței determinarea Ucrainei de a rezista agresiunii ruse și de a-și elibera teritoriile ocupate și de a fi parte a spațiului euro-atlantic.
   

NSC a fost reprezentat de George Scutaru, Director General, fiind singurul think tank din România prezent la acest eveniment. A fost o bună oportunitate pentru NSC de a-și prezenta activitatea în discuțiile cu oficiali și experți ucrainieni și de a identifica proiecte noi de colaborare.
Cu ocazia vizitei la Kiev, NSC a încheiat un acord de cooperare cu Foreign Policy Council „Ukrainian Prism”, unul dintre cele mai prestigioase think tank-uri din Ucraina.

NSC mulțumește E.S. Victor Micula, ambasadorul României la Kiev, și echipei Ambasadei pentru suportul acordat.

️NSC este un think tank românesc, finanțat din fonduri private și proiecte internaționale, ce susține valorile spațiului euro-atlantic, apartenența României la NATO și UE, parteneriatul strategic al României cu SUA și legăturile speciale cu aliații noștri europeni și la nivel global.