Workshop NSC privind protecția infrastructurii critice energetice

Workshop NSC privind protecția infrastructurii critice energetice

New Strategy Center a organizat în 11 septembrie un workshop intitulat: „Experiența Israelului în protecția infrastructurii critice energetice din zona offshore a Mării Mediterane”.
Discuțiile au vizat evaluarea mediului de securitate atât din zona Mării Negre, cât și din Estul Mării Mediterane, provocările cu care se confruntă România și Israelul, o prezentare a proiectelor energetice în zona off shore a României, precum și soluțiile pe care statul Israel le-a aplicat în protejarea infrastructurii sale critice, cu accent pe domeniul energetic.

NSC a organizat acest eveniment în contextul începerii în perioada următoare a construcției infrastructurii critice pentru punerea în exploatare a proiectului Neptun Deep, cel mai important proiect energetic al României din Zona Economică Exclusivă a Mării Negre.

NSC este un think tank românesc, finanțat din fonduri private și proiecte internaționale, ce susține valorile spațiului euro-atlantic, apartenența României la NATO și UE, parteneriatul strategic al României  cu SUA și legăturile speciale cu aliații noștri europeni la nivel global.