NSC la Belgrade Security Conference

NSC la Belgrade Security Conference
New Strategy Center  a fost prezent la Belgrade Security Conference, fiind reprezentat de Roberta Răducu, expert  al în domeniul comunicării , care a participat în calitate de speaker în panelul „Russia: A global Outcast or Still a Desirable Partner?”.
Participanții au dezbătut rolul Rusiei în conflictele care se desfășoară în prezent, cum ar războiul de agresiune din Ucraina sau atacul Hamas împotriva statului Israel, cât și în ceea ce privește războiul informațional generat de activitatea intensă de dezinformare care servește scopurilor politice ale Moscovei de destabilizare a NATO, UE și a statelor democratice. În panel, discuția despre dezirabilitatea Rusiei ca partener a fost dezbătută din perspectiva țărilor europene, a țărilor aparținând zonei Balcanilor, din perspectiva relațiilor cu China, cu țările africane, dar și cu țările din Orientul Mijlociu, cu accent pe Israel, Palestina și Iran. Concluziile discuției indică faptul că discursul rusesc se poziționează ca alternativă la valorile occidentale și utilizează intens fapte scoase din context pentru a câștiga simpatizanți.
Belgrade Security Conference este unul din cele mai mari evenimente din sfera securității și relațiilor internaționale din Balcani, anul acesta având loc sub titlul ”Reconstructing Global (Dis)Order”. Conferința reunește peste 500 de participanți și peste 50 de speakeri și este organizat de Belgrade Center for Security Policy, think thank partener al New Strategy Center.