NSC la conferința privind reconstrucția regiunii Odesa

NSC la conferința privind reconstrucția regiunii Odesa
New Strategy Center a participat vineri, 4 august,  la Odesa, la conferința dedicată reconstrucției acestei regiuni. La eveniment au fost prezenți președintele consiliului regional din Odesa, Grigorii Didenko, președintele Administrației militare din Odesa, Oleg Kiper, primarul Odesei, Ghennadii Truhanov, reprezentanți ai mediului de afaceri, ai autorităților localei și deputați din Rada Supremă a Ucrainei.
În cadrul conferinței au fost abordate problemele infrastructurii de transport, cele privind securitatea și consolidarea infrastructurii critice, aspecte ce țin de cooperarea și logisitica transfrontalieră sau dezvoltarea infrastructurii portuare. Atacurile Rusiei asupra unor obiective portuare din regiunea Odesa au un impact negativ major  asupra coridoarelor de transport internaționale, intensificând problemele de export. Presiunea pusă pe porturile Izmail și Reni, care actualmente trebuie să facă față atacurilor, dar și să gestioneze cantități record de bunuri, ar trebui să devină un catalizator pentru noi proiecte de modernizare și reconstrucție a acestor porturi. Pentru Ucraina transportul, logistica și infrastructura sunt elementele cheie de dezvoltare în calea sa spre UE. Reconstrucția regiunii Odesa, dar și a întregii țări este imposibilă fără sprijinul și implicarea partenerilor străini. Ucraina necesită atât reconstrucția infrastructurii avariate sau distruse în urma invaziei Rusiei, cât și modernizarea celei vechi și construirea unei noi infrastructuri.
New Strategy Center a fost reprezentată la această conferință de dna Ecaterina Dadiverina, coordonatoare Departamentului ”Proiecte pentru Ucraina”.