NSC la conferința „The War in Ukraine: Regional And Humanitarian Consequences” de la Ankara

Home / Evenimente / NSC la conferința „The War in Ukraine: Regional And Humanitarian Consequences” de la Ankara
NSC la conferința „The War in Ukraine: Regional And Humanitarian Consequences” de la Ankara

Domnul Gheorghe Magheru, Membru al Consiliului Științific al New Strategy Center, a participat în calitate de speaker în cadrul dezbaterii „The War in Ukraine: Regional And Humanitarian Consequences”, organizată de Directoratul Comunicațiilor din Turcia, în data de 14 aprilie, la Ankara. În deschidere, inițiatorul reuniunii, Prof. Fahrettin Altun, Directorul de Comunicare al Președinției Republicii Turcia, a prezentat viziunea Ankarei asupra contextului actual de securitate.

Moderat de Kılıç Buğra Kanat, Director de Cercetare al SETA Washington DC, panelul „How Can Humanitarian Consequences Be Contained?” a avut în vedere impactul umanitar al războiului Rusiei în Ucraina și modul în care aceste consecințe pot fi abordate pentru a minimiza efectul negativ de durată al acestora. Domnul Gheorghe Magheru a subliniat efortul depus de România în gestionarea afluxului de refugiați veniți din Ucraina, importanța relațiilor bilaterale româno-turce și rolul strategic al celor două țări la Marea Neagră și a salutat decizia NATO de a înființa patru noi grupuri de luptă pe Flancul de Est, printre care unul în România.

Alți speakeri în cadrul panelului au fost Andrey Makarychev, profesor în cadrul Universității din Tartu, Hamza Tașdelen, Vicepreședinte al AFAD și Ryhor Niznikau, Senior Research Fellow în cadrul Institutului pentru Afaceri Internaționale din Finlanda.