NSC la Forumul Securității Maritime

NSC la Forumul Securității Maritime
New Strategy Center a participat joi, 26 octombrie, la Forumul Securității Maritime, organizat de Clubul Amiralilor în parteneriat cu Forțele Navale Române. George Scutaru, Director General NSC, a fost speaker în panelul „Provocări de securitate în zona Mării Negre”.
Intervenția s-a axat pe prezentarea mediului de securitate din regiunea Mării Negre în contextul războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina, impactul asupra libertății de navigație și mizele energetice, având în vedere că România va începe să își construiască infrastructura critică energetică pentru exploatarea perimetrului Neptun Deep, în contextul în care e foarte probabil să ne confruntăm cu acțiuni de hărțuire din partea Federației Ruse care să afecteze buna desfășurare a construcției infrastructurii energetice în această zonă. Este imperios necesar ca România să își accelereze investițiile pentru modernizarea capabilităților navale pentru a asigura o politică de descurajare și apărare eficientă.
De asemenea, George Scutaru a evidențiat ajutorul pe care România îl acordă Ucrainei, mai ales în privința exportului de cereale, și a subliniat importanța menținerii suportului pentru Ucraina pe toate planurile.