NSC – vizită de informare în Portul Constanța pentru reprezentanții speciali pentru reconstrucția Ucrainei

NSC – vizită de informare în Portul Constanța pentru reprezentanții speciali pentru reconstrucția Ucrainei

NSC a organizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Transporturilor și al Forțelor Navale o vizită de informare la Constanța a reprezentaților speciali pentru reconstrucția Ucrainei din Franța, Germania și Grecia, care au participat și la conferința dedicată reconstrucției Ucrainei.
Diplomații străini au vizitat Portul Constanța, au avut discuții ai autorităților portuare și ai Forțelor Navale, cunoscând astfel mai bine eforturile României pentru susținerea exporturilor Ucrainei. În acest moment, peste 60% din exportul către piețele globale tranzitează România fiind un uriaș efort logistic care implică porturile românești de la Dunăre, precum și porturile Sulina și Constanța. Forțele Navale trebuie să facă față pericolului minelor și să securizeze traseele navelor care transportă cereale din Ucraina.
Un alt pericol care afectează libertatea de navigație este cauzat de acțiunile de război electronic pe care Federeația Rusă îl folosește pentru a afecta comunicatiile și sistemul GPS al navelor, mărind riscul accidentelor.
NSC mulțumește pentru suportul acordat de către instituțiile partenere în această acțiune de promovare a eforturilor României pentru susținerea Ucrainei și a intereselor strategice ale țării noastre.