NSC – vizită la baza aeriană Mihail Kogălniceanu și în Portul Constanța

NSC – vizită la baza aeriană Mihail Kogălniceanu și în Portul Constanța

New Strategy Center, în parteneriat cu MApN, a organizat o vizită de informare la baza Mihail Kogălniceanu și în portul Constanța, la care au participat experți de top în domeniul securității  și relațiilor internaționale  din statele NATO și care au participat la conferința  Black Sea and Balkans Security Forum.

Au fost făcute prezentări din partea aliaților americani, britanici și finlandezi, prezenți cu diverse misiuni în România, și a reprezentanților Forțelor Aeriene si Forțelor Navale ale României, privind situația de securitate din regiunea Mării Negre,  provocările din domeniul aerian și naval,  eforturile și investițiile făcute de României pentru creșterea posturii  sale de apărare.
 
Provocările la adresa libertății de navigație, cum ar fi minele, dronele, acțiunile ruse de război electronic, menite să afecteze sistemul GPS al navelor, au fost evocate în discuții.
Reprezentanți ai administrației portului Constanța au oferit informații utile privind traficul de mărfuri și investițiile făcute pentru a susține exportul Ucrainei.
Experții din SUA, Marea Britanie,  Franța,  Germania, Polonia, Turcia au avut astfel posibilitatea să cunoască evoluțiile de securitate din zonă și eforturile făcute de România ca stat NATO și UE pentru menținerea  libertății de navigație în Marea Neagră.