Proiect New Strategy Center & World Experience for Georgia publicat în NATO Series for Peace and Security

Home / Evenimente / Proiect New Strategy Center & World Experience for Georgia publicat în NATO Series for Peace and Security
Proiect New Strategy Center & World Experience for Georgia publicat în NATO Series for Peace and Security

New Strategy Center are plăcerea de a anunța publicarea volumului ”Black Swan Events on NATO’s Eastern Flank” în NATO Series for Peace and Security, la editura IOS Press. Volumul a fost coordonat de Ambasadorul Sorin Ducaru, președintele Consiliului Științific al New Strategy Center, iar co-directorii proiectului au fost domnul Ionel Nițu, președintele New Strategy Center și domnul Murman Margvelashvili, director în cadrul think-tank-ului World Experience for Georgia. Volumul prezintă materialele realizate în cadrul Atelierului de Cercetare Avansată NATO „Black Swans on the Eastern Flank” desfășurat la București, în perioada 18-19 aprilie 2018. Atelierul organizat de New Strategy Center a fost conceput ca răspuns la nevoia de a dezvolta capacități și abilități de conștientizare și analiză situațională corelată cu evaluare și anticipare strategică, cu precădere pe provocările din regiunea Balcanilor și a Mării Negre.

Volumul este disponibil la http://ebooks.iospress.nl/volume/black-swan-events-on-natos-eastern-flank.

Un eveniment de tip „lebădă neagră” este definit ca un eveniment cu un caracter excepțional sau extraordinar care reprezintă o surpriză pentru observator; unul care are un impact amplu și subliniază ceva care a fost neglijat de către observatori în înțelegerea a ceea ce era critic în sistemul lor, procedură sau unitate.