Security Challenges in the Black Sea Region: Current Situation and Possible Evolution

Home / Evenimente / Security Challenges in the Black Sea Region: Current Situation and Possible Evolution
Security Challenges in the Black Sea Region: Current Situation and Possible Evolution

NewStrategyCenter a organizat miercuri, 11 septembrie, un nou eveniment dedicat provocărilor de securitate din regiunea Mării Negre. Cu această ocazie, au fost invitați experți din Ucraina și SUA, printre care domnul Mykhailo Samus, Director adjunct pentru afaceri internaționale al Center for Army, Conversion and Disarmament Studies, Kiev, Lt. Gen. (Ret.) Viktor Hvozd, fost Director al Serviciului de Informații Externe al Ucrainei, Maj. Gen. (Ret.) Brian Keller, fost director Military Support, National Geospatial Intelligence Agency, fost EUCOM Director of Intelligence – SUA, Vice Admiral (Ret.) Serhiy Hayduk, fost Comandant al Forțelor Navale – Ucraina, domnul Pavlo Lakiychuk, Coordonatorul Programelor de Securitate și doamna Oksana Ishchuk, Coordonatorul Programelor de Informații și Comunicare Strategică din cadrul Centre for Global Studies ”Strategy XXI”, Kiev. De asemenea, participanții au beneficiat și de expertiza domnului ambasador Sergiu Celac, domnul ambasador Lazăr Comănescu, membri ai Consiliului Științific al New Strategy Center, a domnului Bg.Gen.(Ret.) Mircea Mîndrescu și Bg. Gen. (Ret.) Daniel Ioniță, experți seniori asociați ai New Strategy Center.

   

În cadrul dezbaterii a fost realizată o evaluare a situației de securitate din regiunea Mării Negre și a posibilelor evoluții, din perspectiva amenințărilor clasice, cât și emergente.

Acest eveniment face parte din seria de conferințe inaugurată de New Strategy Center și Center for Army, Conversion and Disarmament Studies din Kiev, care are drept scop o mai bună cunoaștere a provocărilor de securitate din regiunea Mării Negre.

Programme – September 11th, 2019