The Foreign and Security Policy of the United Kingdom after BREXIT

Home / Evenimente / The Foreign and Security Policy of the United Kingdom after BREXIT
The Foreign and Security Policy of the United Kingdom after BREXIT

New Strategy Center a organizat joi, 14 ianuarie 2021, conferința cu titlul ”Foreign and Security Policy of the United Kingdom after BREXIT”, alături de LSE Ideas, think-tank-ul de politică externă al London School of Economics din Marea Britanie.

După încheierea unui mult-așteptat acord de retragere al Marii Britanii din Uniunea Europeană, realitatea Brexit aduce în prim-plan întrebări cu privire la locul Marii Britanii în lume, noua relație cu Uniunea Europeană și interesele globale ale Londrei în noul context. Deși a părăsit piața unică și uniunea vamală a UE, Marea Britanie rămâne un aliat ce împărtășește preocupări de securitate comune cu statele europene, iar rolul său în NATO este vital.

Evenimentul i-a avut ca invitați pe profesorul Christopher Coker, directorul LSE IDEAS, precum și pe dnii Peter Watkins și Tom McKane, foști înalți responsabili în ministerul britanic al apărării. Dialogul a fost moderat de ambasadorul Cristian Diaconescu, membru al Consiliului Științific al NSC și fost ministru de externe.