Two Years of War in Ukraine: The Impact on Military Operations by Ukraine and Russia

Two Years of War in Ukraine: The Impact on Military Operations by Ukraine and Russia

La doi ani de la declanșarea agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, New Strategy prezintă studiu intitulat „Two Years of War in Ukraine: The Impact on Military Operations by Ukraine and Russia”. Autorul studiului este Mykhailo Samus, director New Geopolitics Research Network, Ucraina și expert nerezident al New Strategy Center. Studiul analizează lecțiile învățate până acum din război, impactul asupra organizării forțelor armate ale Ucrainei, modificările în plan doctrinar, modul în care Ucraina a apelat la acțiuni asimetrice pentru a face față agresiunii ruse. Totodată, autorul abordează și soluțiile înregistrate în tabără rusă, pentru a-și îmbunătăți acțiunile și a încerca să obțină rezultate pozitive pe front.
Studiul subliniază importanța anului 2024, atât pentru viitorul și independența Ucrainei, cât și în ceea ce privește efectele asupra stabilității regionale și în plan global, în funcție de posibilele evoluții pe front. Occidentul trebuie să înțeleagă că agresivitatea Rusiei nu se va opri în Ucraina, dacă această țară nu va mai putea să se apere, pe fondul unei diminuări a suportului extern, iar regimul Putin va continua războiul împotriva altor state.
Calea de acțiune recomandată pentru Ucraina și Occident implică o abordare cuprinzătoare, care să aibă în vedere mai ales dezvoltarea resurselor și a infrastructurii tehnologice și industriale. Elementele cheie includ accelerarea producției de arme și muniție, identificarea oportunităților economice și implementarea unor sancțiuni specifice pentru a slăbi Rusia din punct de vedere economic, limitându-i capacitățile tehnologice și financiare.

 

Studiul poate fi accesat aici:

Two Years of War in Ukraine: The Impact on Military Operations by Ukraine and Russia