30 Years Since the Dissolution of the USSR. The Consequences for Russia

Home / Evenimente / 30 Years Since the Dissolution of the USSR. The Consequences for Russia
30 Years Since the Dissolution of the USSR. The Consequences for Russia

Miercuri, 15 decembrie 2021, New Strategy Center a organizat a treia dezbatere din seria dedicată împlinirii a 30 de ani de la dispariția Uniunii Sovietice.
„30 Years Since the Dissolution of the USSR. The Consequences for Russia” s-a axat pe analizarea modului în care rușii au trăit întregul proces ce  a dus la încetarea existenței URSS, ce a însemnat pentru ei ”glasnosti și perestroika” și reformele începute de Mihail Gorbaciov. Totodată, discuția a vizat și anii de început ai noii Federații Ruse și speranțele rușilor în evoluția propriului stat și cum s-a ajuns ca actualul lider de la Kremlin, Vladimir Putin, să considere că „dispariția URSS a fost cel mai mare cataclism geopolitic al secolului XX”.

Moderată de ambasadorul Sergiu Celac, Președintele de Onoare al New Strategy Center, dezbaterea a beneficiat de contribuția Dr. Andrei Illarionov, un eminent economist rus, fost consilier pe probleme economice al președintelui Putin între 2000-2005, în prezent Senior Fellow în cadrul Center of Security Policy, Washington DC, SUA.
Mai multe detalii despre seria de dezbateri și agendă sunt disponibile accesând 30 Years Since the Dissolution of the USSR
Conferința a fost transmisă live online, iar înregistrarea este disponibilă aici: