Acord de cooperare New Strategy Center – The Institute of Central Europe din Polonia

Home / Evenimente / Acord de cooperare New Strategy Center – The Institute of Central Europe din Polonia
Acord de cooperare New Strategy Center – The Institute of Central Europe din Polonia

New Strategy Center și Institute of Central Europe din Polonia au semnat vineri, 13 mai, un memorandum privind cooperarea dintre cele două organizații.
Obiectivul documentului este de a forma un cadru de colaborare aprofundată, organizarea de proiecte și evenimente comune, elaborarea de analize și studii pe teme de interes comun din domeniul apărării, securității și relațiilor internaționale. Această cooperare este cu atât mai importantă în contextul războiului din Ucraina și a provocărilor de securitate de pe întreg Flancul Estic al NATO.
The Central Europe Institute este un think-tank guvernamental în coordonarea Cancelariei Premierului Poloniei și are sediul în Lublin. Acesta se concentrează pe procesele sociale, politice, economice și culturale care au loc în țările din Europa Centrală, precum și pe relațiile bilaterale și formatele multilaterale între statele din această regiune.
Documentul a fost semnat de dl. George Scutaru, Director General New Strategy Center și dna Beata Surmacz, Director Institute of Central Europe.