Acord de cooperare NSC-IPSE, Franța

Home / Evenimente / Acord de cooperare NSC-IPSE, Franța
Acord de cooperare NSC-IPSE, Franța

New Strategy Center a încheiat un acord de cooperare cu Institut Prospective & Sécurité en Europe (IPSE), din Franța. Obiectivul memorandumului este stabilirea unui cadru de cooperare constantă, care să cuprindă organizarea de evenimente comune, cooperarea în diverse proiecte internaționale, precum și realizarea de analize și studii pe teme de interes mutual în domeniul securității și relațiilor internaționale. Acest memorandum face parte din eforturile NSC de a dezvolta și consolida o rețea de parteneriate la nivel european, care să faciliteze un schimb de expertiză între parteneri cu interese comune cu scopul de a înțelege mai bine provocările de securitate cu care se confruntă statele europene din regiuni geografice diferite.

Institut Prospective et Sécurité en Europe (IPSE) / Institutul pentru Perspectivă și Securitate Europeană, este un think-tank cu sediul la Paris, creat în 1988. Obiectivul principal al IPSE este de a analiza tendințele majore referitoare la securitatea europeană și internațională. Acesta produce analize de politici, note de consultanță și articole academice, concentrându-se pe anumite regiuni precum Orientul Mijlociu și Africa de Nord, Africa Subsahariană, Africa Centrală, Golful Persic, Caucaz, Asia Centrală și Asia de Sud-Est.
Acordul a fost semnat din partea New Strategy Center de dl. George Scutaru, director general, iar din partea IPSE de către Emmanuel Dupuy, președintele organizației.