Acord de cooperare NSC – Torino World Affairs Institute (T.wai), Italia

Acord de cooperare NSC – Torino World Affairs Institute (T.wai), Italia

Torino World Affairs Institute (T.wai) este un think tank italian recunoscut la nivel internațional, ale cărui programe de cercetare, formare avansată și rețele strategice sunt axate pe politica, politica externă și economia politică a Chinei și Asiei de Sud-Est contemporane, precum și pe domeniul mai larg al securității umane.

Obiectivul memorandumului este stabilirea unui cadru de cooperare constantă, care să cuprindă organizarea de evenimente comune, cooperarea în diverse proiecte internaționale, precum și realizarea de analize și studii pe teme de interes mutual în domeniul securității și relațiilor internaționale. Acest memorandum face parte din eforturile NSC de a dezvolta și consolida o rețea de parteneriate la nivel european, care să faciliteze un schimb de expertiză între parteneri cu interese comune cu scopul de a înțelege mai bine provocările de securitate cu care se confruntă statele europene din regiuni geografice diferite.

Memorandumul a fost semnat de către Dna. Prof. Anna Caffarena, Președinte, Torino World Affairs Institute și de către Dl. George Scutaru, Director General, New Strategy Center.