Balkan Think Tanks Convention

Balkan Think Tanks Convention

Joi, 6 iunie, a avut loc ediția a patra a Balkan Think Tanks Convention, organizată de SETA Foundation, Turcia, și New Strategy Center, cu suportul Universității de Vest din Timișoara și a Presidency for Turks Abroad and Related Communities.
În cadrul evenimentului au participat reprezentanți ai unor think tank-uri importante din Balcani, împreună cu oficiali din România și Turcia.
Vorbitorii au abordat teme precum: Balcanii într-un context de transformare geopolitică globală în transformare, principalele provocări la adresa securității și politicii regionale, extinderea UE, promovarea cooperării în Balcani.


Regiunea Balcanilor se confruntă cu o serie de provocări complexe, printre care problemele economice, instabilitatea politică și tensiunile etnice.
Procesul de durată al aderării la UE poate diminua suportul populației pentru UE, încetinind astfel procesul de modernizare.
Dialogul a fost unul dinamic, promovând cooperarea dintre statele din Balcani și nevoia susținerii unor proiecte concrete care să diminueze vulnerabilitățile regiunii, cum ar fi cele din domeniul energetic.