„Black Sea Alert: Mapping the Challenges of the Region” în marja Munich Leaders Meeting din București

Home / Evenimente / „Black Sea Alert: Mapping the Challenges of the Region” în marja Munich Leaders Meeting din București
„Black Sea Alert: Mapping the Challenges of the Region” în marja Munich Leaders Meeting din București

New Strategy Center, în parteneriat cu Munich Security Conference (MSC), a organizat în data de 29 noiembrie o dezbatere pe tema „Black Sea Alert: Mapping the Challenges of the Region”, în marja Munich Leaders Meeting din București, desfășurat între 28-29 noiembrie. Acest eveniment are loc înaintea reuniunii de la București a Miniștrilor de Externe din NATO.

Dezbaterea New Strategy Center a reunit oficiali și experți atât din statele NATO, cât și din Ucraina, pentru a discuta despre importanța strategică a Mării Negre în contextul invaziei Ucrainei de către Rusia. De asemenea, în cadrul evenimentului au fost evidențiate principalele provocări la adresa securității aliate și a fost subliniată nevoia de un răspuns cuprinzător și unitar în fața amenințărilor comune, precum securitatea energetică, alimentară sau libertatea de navigație. Formatul Munich Leaders Meetings reunește un grup exclusiv de până la 75 de participanți la nivel înalt pentru a discuta provocările actuale ale politicii externe și de securitate, punând un accent deosebit pe un context regional specific. Întâlnirile au loc de până la două ori pe an în diferite capitale din lume. Este prima dată când Munich Security Conference organizează un astfel de eveniment in sud-estul Europei. În acest fel are loc un schimb deschis și interactiv între factorii de decizie la nivel înalt și experții seniori din întreaga lume.