Consultări cu experți din Polonia pe teme de interes strategic

Consultări cu experți din Polonia pe teme de interes strategic
New Strategy Center a organizat în perioada 21-22 Aprilie o nouă sesiune de consultări pe teme de interes comun cu experți din Polonia, ca parte a cooperării dintre NSC si Centrul pentru Studii Estice (OSW) din Varșovia.
În cadrul discuțiilor s-au abordat  subiecte precum posibilele evoluții ale războiului din Ucraina și impactul asupra viitoarei arhitecturi de securitate, procesul de reconstrucție a Ucrainei, relația transatlantică, situația actuală de securitate din Republica Moldova, unde se înregistrează actiuni masive de tip hibrid din partea Rusiei. Totodată, au fost analizate formatele de cooperare regională, cum ar fi Inițiativa celor 3 Mări și  Bucharest 9, precum si diverse aspecte ale colaborării  bilaterale dintre Polonia si România.
 NSC și OSW își propun, astfel,  să contribuie la o mai bună înțelegere comună a provocărilor de securitate in contextul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei. Cooperarea dintre NSC si OSW în acest format a debutat in 2018 și a continuat anual, contribuind la  consolidarea dialogului strategic dintre România și Polonia pe teme vitale pentru securitatea ambelor state și a  Flancului Estic al NATO.