Finalizarea proiectului NSC organizat în parteneriat cu cele două Comisii de apărare ale Parlamentului

Home / Evenimente / Finalizarea proiectului NSC organizat în parteneriat cu cele două Comisii de apărare ale Parlamentului
Finalizarea proiectului NSC organizat în parteneriat cu cele două Comisii de apărare ale Parlamentului

New Strategy Center, în parteneriat cu cele două Comisii de apărare din Senat și Camera Deputaților, a organizat în perioada 23 februarie – 18 martie un curs dedicat noilor parlamentari și consilierilor din comisiile menționate. Lectorii au fost reprezentanții unor instituții ce au responsabilități în domeniul securității naționale, precum și experți români și străini. NSC multumește tututor participanților pentru implicare, precum și pentru suportul avut din partea celor două Comisii.

S-au abordat teme precum vulnerabilitățile la adresa securității naționale a României, provocările de securitate de tip militar, precum și cele de tip hibrid din regiunea Mării Negre și Balcani, autonomia strategică a UE și cooperarea transatlantică, programele de înzestrare ale Armatei României, aspecte privind cooperarea industrială în domeniul apărării, perspectiva SUA asupra provocărilor de securitate din regiunea Mării Negre și Balcani și noile evoluții în politica externă și de securitate a SUA.

New Strategy Center a lansat acest proiect pentru a sublinia valoarea dialogului dintre instituțiile publice și zona de expertiză non-guvernamentală, în spiritul unei abordări non-partizane politic. Prin acest curs, NSC și-a propus să-și aducă o contribuție la întărirea culturii de securitate și la creșterea expertizei la nivelul comisiilor parlamentare de specialitate, care să determine o mai bună fundamentare a deciziilor cu incidență în domeniul securității naționale, în beneficiul intereselor României și în conformitate cu valorile spațiului euro-atlantic, la care țara noastră este parte.